O nama

Počeci

1974. godine Božić Joca otvara samostalnu staklorezačku radnju u Vašici kod Šida. Pomažu mu supruga Ljubica i stariji sin od devetero dece koliko su imali.
Staklo isečeno na meru se prvo prevozilo na starom biciklu, zatim sa konjem i prikolicom, da bi se 1978. kupio prvi zastavin kombi 1500 kojim se umnogome olakšao prevoz stakla do odredišta.
Iste 1978. god. porodica se zbog potrebe većeg poslovnog prostora seli u Šid. Staklorezačka radnja, hvala Bogu napreduje, i pored 5-6 stalno zaposlenih članova porodice, zapošljava i 4-5 radnika.

1982. god. porodica se preseljava u Stare Banovce. Radnja dobija ime staklorezačka radnja JORDAN po istoimenoj reci Jordan u Izraelu.

1989. po povratku iz USA i Canade najmladji sin Pavle Božić preuzima vođenje radnje i oprema je savremenim mašinama i alatima za obradu svih vrsta stakala.
1999. god. Pavle se privremeno seli u Canadu gde 2004.god. osniva kompaniju Jordan Glass Art. Celog svog života radeći sa staklom Pavle otkriva u njemu materijal pogodan za izradu unikatnih umetničkih dela. Predmete koje je dizajnirao i pravio izlagao je sa velikim uspehom na poznatim Kanadskim egzibicijama kao što su Interio Design Show, National Home Show i One Of A Kind Show.

2009. god Pavle se vraća u Srbiju gde nastavlja sa dizajniranjem i proizvodnjom unikatnih predmeta od stakla, drveta, granita i metala.

Danas, Jordan glass Art proizvodi staklene podne satove, sve vrste stolova od raznih prirodnih materijala, držače za biznis kartice, držače za pisma, staklene ramove za slike, police, unikatne predmete dobijene fuzijom stakla, vitraž stakla, staklene pregradne zidove, staklene tuš kabine, a bavi se i tradicionalnim radovima staklorezačke radnje…..

.